Czwartek, 25 kwietnia 2024 r.

Autor: intranet.poczta-polska.pl   Data: 2017-11-17
Wynagrodzenia - Informacja od Pracodawcy
Poniżej publikujemy fragment informacji, opublikowanej 15.11.2017 r. w pocztowym Intranecie przez Pracodawcę w sprawie wynagrodzeń 15.11.2017 r.

"W związku z nieprawdziwymi informacjami, które pojawiają się na firmowym forum intranetowym informujemy, że od 1,5 roku trwają rozmowy dotyczące podwyżek z reprezentatywnymi Związkami Zawodowymi działającymi w Poczcie Polskiej, jednocześnie dementując pogłoski o tym, że nie podejmowane są obecnie działania ukierunkowane na wzrost wynagrodzeń.

I etap rozmów zakończył się porozumieniem oraz wdrożeniem jego postanowień od 1 czerwca br., zgodnie z którym wynagrodzenie wszystkich Pracowników objętych ZUZP wzrosło o 150 zł brutto w przeliczeniu na pełen etat. Pracownicy zatrudnieni w niepełnym wymiarze czasu pracy otrzymali podwyżkę proporcjonalnie do swojego wymiaru etatu. Przypomnijmy, że poprzednie dwie podwyżki - o 150 zł w marcu i o 100 zł w lipcu ubiegłego roku otrzymały osoby, których wynagrodzenie zasadnicze było niższe niż 4 tys. zł brutto. Oznacza to, że w ciągu kilkunastu miesięcy, wynagrodzenia najmniej zarabiających Pocztowców wzrosły o 400 zł."