Środa, 16 października 2019 r.

>>> Od czwartku 19 września 2019 r. trwa protest Pocztowej Solidarności w Warszawie!! <<<

Autor: Maciej Lewandowski   Data: 2019-10-08
Spotkanie i życzenia od Pani Poseł Małgorzaty Wassermann dla Pocztowców
Przed naszym świętem, w dniu 6.10.br , doszło do spotkania z Panią Poseł RP Małgorzatą Wassermann.
Z okazji Dnia Łącznościowca Pani Poseł przekazała wszystkim Pocztowcom za pośrednictwem Bogumiła Nowickiego Przewodniczącego KM NSZZ Solidarność Pracowników Poczty, Macieja Lewandowskiego Wiceprzewodniczącego KP NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej w Krakowie i Wojciecha Czopka Członka KM NSZZ Solidarność Pracowników Poczty podziękowania za wysiłek i zaangażowanie w realizację codziennych obowiązków służbowych tak ważnych dla funkcjonowania i rozwoju Naszego Kraju. Pani Poseł liczy również, że wyniku prowadzonych rozmów problem niskich wynagrodzeń pracowników Poczty zostanie pozytywnie rozwiązany.

Należy tu wspomnieć, że już na początku 2018 roku Pani Poseł wystąpiła z interpelacją do Ministra Sprawiedliwości w sprawie zawiadomień pocztowych o pozostawieniu przesyłki. W swojej interpelacji Pani Poseł wskazała problem ilości druków zawiadomień i jednocześnie możliwe jego rozwiązanie dla przyszłych prowadzonych prac w ministerstwie - tak by; "powstał jeden uniwersalny druk posiadający różne opcje, wypełniane w zależności od rodzaju przesyłki".

Sonda
Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: Poczta Polska SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing ze strony przełożonych?