Sobota, 4 maja 2024 r.

Autor: Bogumił Nowicki   Data: 2008-06-03
Koleżanki i Koledzy, mija pierwszy dzień,
przekroczyliśmy granicę, rozpoczęliśmy pierwszy legalny strajk w historii Poczty Polskiej. Dyrektor Generalny i jego adiutanci zareagowali histerią. Posypały się groźby. Te operetkowe dla nas, ludzi „Solidarności", jak zgłoszenie o popełnieniu przestępstwa przez Krajowy Komitet Strajkowy „Solidarności"i przerażające, jak straszenie porządnych ludzi obniżkami płac i wyrzucaniem z pracy w trybie art.52 kp. W cywilizowanej Europie XXI wieku pracodawca zachowuje się jakby cofnął się czas. Traktuje pracowników jak karbowy na źle zarządzanym folwarku. Pałkę zastępują pisma dyrektora Sołśni, czy dyrektora Kruszyńskiego. Panowie czy wam nie wstyd sygnować takie banialuki?!
Wasze metody ujawnimy i nagłośnimy nie tylko w kraju, ale także na forum międzynarodowym. Jutro zgłosimy również do Prokuratora Okręgowego w Warszawie zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia prawdziwego przestępstwa. Postaram się, aby po południu zawiadomienie to było widoczne na naszej stronie. Będziemy też składali zawiadamiania do organów ścigania o pomniejszych czynownikach.
Pozdrawiam wszystkich odważnych, którzy zaczęli, zapraszam wahających się. Zapewniam, że jeżeli dyrektor będzie realizował swoje groźby, nikogo nie zostawimy bez pomocy. Wszystkich sympatyków naszego związku zachęcam do skorzystania z epokowej szansy gruntownej zmiany naszej Firmy. Zróbmy to!

Kraków 22.00 03.06.2008