Poniedziałek, 29 kwietnia 2024 r.

Autor: Andrzej Warpas   Data: 2014-08-25
Informacja ze spotkania z Pracodawcą
Koleżanki i Koledzy,
w dniu 20 sierpnia br. odbyło się spotkanie członków Zarządu PP S.A. z przedstawicielami Organizacji Związkowych działających w naszej Firmie na temat propozycji(?) "Podziału funduszu płac w 2014r. "(wreszcie!) Przypominam, że zgodnie z zapowiedziami kierownictwa miało to być uzgadniane co roku dużo, dużo wcześniej. Niestety, jak jest wszyscy widzimy. Propozycje przedstawione przez Zarząd zostały ostro skrytykowane przez stronę związkową, zwłaszcza przez NSZZ "Solidarność". Zarówno B.Nowicki jak i P.Jędrzejewski wskazali na "spore" niedokładności w przedstawionych nam dokumentach a także zwrócili uwagę na fakt nie zrealizowania przez Zarząd tzw. "dodatku inflacyjnego" (2,4% w skali roku).Kwestia wypłacenia pracownikom należnych im pieniędzy będzie tak naprawdę testem na prawdziwe intencje Pracodawcy. Ze słów obecnych na sali członków Zarządu (I.Piecuch i P.Michalski) można by odnieść wrażenie, że nastąpi to nieprędko, w "sprzyjającej"(cokolwiek miało by to znaczyć) sytuacji ekonomicznej Firmy. Myślę że sprawa zostanie wyjaśniona na spotkaniu przedstawicieli Zarządu z reprezentatywnymi Organizacjami, które powinno się odbyć w niedługim czasie.

Za obecnych na spotkaniu przedstawicieli NSZZ "Solidarność"
Andrzej Warpas.