Wtorek, 23 kwietnia 2019 r.

Wybory do Zarządu PP SA

Autor: admin   Data: 2019-02-01
Mój program
Poczta Polska
wyjątkowa Firma, wyjątkowi Ludzie

Jestem Pocztowcem. Swoją drogę zawodową przeszedłem od ekspedienta w urzędzie pocztowym, poprzez kolejne stanowiska w eksploatacji, administracji, aż do obecnego dyrektora Regionu Sieci. Kandyduję ponieważ uważam, że nasza Firma ma ogromny, nie wykorzystany potencjał. Są nim wspaniali, oddani i doświadczeni Pracownicy. Po latach wyrzeczeń, restrukturyzacji, jak też negatywnych zmian zasługują oni na godną płacę i pracę. Realia rynkowe i oczekiwania Pracowników wymagają przyspieszenia zmian w Naszej Firmie.

Priorytetami moich działań będą:

• podwyżki wynagrodzeń,

• premia świąteczna dla wszystkich pracowników,

• utrzymanie przywilejów pracowniczych,

• właściwa polityka cenowa i produktowa,

• prawidłowe obciążenie stanowisk pracy

oraz kontynuacja moich dotychczasowych działań prowadzonych na terenie RS Kraków w zakresie:

• decentralizacji służby doręczeń,

• uruchamiania nowych placówek pocztowych,

• przekształcania FUP w UP,

• realizacji inwestycji służących modernizacji sieci placówek oraz poprawie warunków pracy pracowników.

W tej sytuacji reprezentant Pracowników powinien być ich faktycznym przedstawicielem. Szczególnie w sytuacjach wymagających zdecydowanego pro-pracowniczego zachowania i podjęcia konkretnej decyzji. W Zarządzie Poczty Polskiej jest potrzebny praktyk, osoba konkretna i stanowcza, doskonale znająca realia, a także fakty związane z funkcjonowaniem jednostek terenowych oraz problemami osób w nich zatrudnionych. Osoba mająca odwagę mówić i działać w ich interesie w każdej sytuacji.

Dla mnie praca w Poczcie Polskiej to nie chwilowy przystanek w karierze zawodowej, ale szczególne miejsce, gdzie pracują wyjątkowi ludzie. To jest służba na rzecz Pracowników i Poczty Polskiej. Dlatego założeniem mojej pracy w Zarządzie będzie to, że fundamentami Poczty Polskiej, jako silnej i stabilnej Firmy, są satysfakcja Pracowników z wynagrodzenia, odpowiednie warunki oraz dobra atmosfera pracy.

Sonda
Czy w Twoim miejscu pracy (czytaj: Poczta Polska SA) stosowany jest wobec Ciebie mobbing ze strony przełożonych?